ΚΟΝΤΙΝΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣΗ Ύδρα, αρχοντική, ένδοξη και κοσμοπολίτικη, το διαμάντι του Αργοσαρωνικού έχει αρκετές παραλίες με άμμο και βότσαλα ή βράχια. Η πρόσβαση σε αυτές είναι δυνατή με τα πόδια, με γαίδουράκια ή με θαλάσσια μέσα. Κοινο χαρακτηριστικό σε όλες τις παραλίες είναι τα πεντακάθαρα, καταγάλανα και κρυστάλλινα νερά.

Το "Guest House Theano", σε σχέση με άλλους ξενώνες της Ύδρας, προσφέρει το μεγάλο πλεονέκτημα στους επισκέπτες του να πηγαίνουν με τα πόδια, σε μικρό χρονικό διάστημα, σε πολύ όμορφες κοντινές παραλίες.

Σε απόσταση περίπου 700 μέτρων από τον Ξενώνα βρίσκεται στο μυχό του λιμενοβραχίονα, στα βράχια έξω από το λιμάνι, η Σπηλιά, μια βραχώδης παραλία με έντονη κίνηση, που προσφέρεται για μακροβούτια απο τα βράχια στα πολύ βαθιά και πεντακαθαρά νερά. Ορισμένα βράχια έχουν λειανθεί και επιστρωθεί με τσιμέντο, ώστε να δημιουργείται χώρος για ηλιοθεραπεία. Υπάρχει cafe-snack για να πιείτε τον καφέ σας, ένα παγωμένο χυμό ή αναψυκτικό ή να γευματίσετε πρόχειρα.

Δίπλα στη Σπηλιά είναι η Υδρονέτα, που βρίσκεται στο ομορφότερο ίσως μέρος του νησιού, κάτω από τα κανόνια, πάνω στα βράχια, στην ίδια περιοχή με την Σπηλιά. Και αυτή προσφέρεται για μακροβούτια απο τα βράχια στα πολύ βαθιά νερά. Και εδώ έχουν δημιουργηθεί πλατώματα για ηλιοθεραπεία, όπως επίσης υπάρχει και εδώ cafe-snack για να πιείτε τον καφέ σας, ένα παγωμένο χυμό ή αναψυκτικό καθώς επίσης και εστιατόριο με απεριόριστη θέα στη θάλασσα.

Μετά την Υδρονέτα είναι το Αυλάκι, που βρίσκεται ανάμεσα στην παλιά γέφυρα της Αγίας Άννας και στο Αρχοντικό του Μπουντούρη. Είναι μια πανέμορφη μικρή παραλία γεμάτη βότσαλα, η οποία το βράδυ φωταγωγείται προσφέροντας θαυμάσιο θέαμα. Κατεβαίνεις από σκαλάκια αμέσως μετά την Υδρονέτα, έχει πρασινογάλαζα νερά και ένα μώλο στον οποίο μπορεί να κάνει κάποιος ηλιοθεραπεία.

Ξεκινώντας πάλι από τον Ξενώνα και ακολουθώντας τον δρόμο προς τα Καμίνια, σε λιγότερο από 10 περίπου λεπτά, φτάνουμε στο Μικρό Καμίνι στο οποίο υπάρχει το "Castello beach", μια όμορφη, οργανωμένη και μικρή βοτσαλωτή παραλία με beach bar-restaurant, στο "παλιό Λιοτρίβι", που προσφέρεται και για μικρά παιδιά και για παιχνίδι.

Αν θέλετε συνεχίζοντας τον χωμάτινο παραλιακό δρόμο, μετά το "Μικρό Καμίνι", φτάνουμε σε 10 περίπου λεπτά, στον πανέμορφο παραθαλάσσιο παραδοσιακό οικισμό του Βλυχού με μαγευτική θέα και υπέροχα ηλιοβασιλέματα που προσφέρεται για οικογένειες.

Η οργανωμένη γραφική παραλία του Βλυχού με γκρίζα και κοκκινωπά μικρά βότσαλα και πεντακάθαρα νερά, κατάλληλη και για μικρά παιδιά, είναι μια από τις ωραιότερες και δημοφιλεστερες παραλίες του νησιού, με θαυμάσιες γραφικές παραθαλάσσιες ταβέρνες, με φρέσκο ψάρι και παραδοσιακά φαγητά.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πόλη της Ύδρας
6942523338
theano@empneusis.gr